Przepis na Pstrąg zapiekany w
SKŁADNIKI DO PSTRĄG ZAPIEKANY co to jest
Gotowanie Pstrąg zapiekany w truskawkach. Składniki do dag) - 40 dag truskawek bez szypułek - 2.

Jak ugotować Pstrąg zapiekany w truskawkach

Definicja PSTRĄG ZAPIEKANY W TRUSKAWKACH: Składniki: - 4 oczyszczone opłukane pstrągi (80 dag) - 40 dag truskawek bez szypułek - 2 łyżki oleju - 3 łyżki masła - 4 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych - 1 łyżka brandy - 2 łyżki soku z pomarańczy - 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy - 1 łyżeczka cukru pudru - szczypta gałki muszkatołowej - sól Sposób przyrządzania: Ryby skropić sokiem z pomarańczy i odstawić na 20 min. Truskawki opłukać i osączyć. 30 dag owoców zmiksować, dodać cukier puder, skórkę pomarańczową, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego 1 łyżką masła. Pstrągi posolić, obtoczyć w migdałach i obsmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Przełożyć do naczynia z truskawkami, skropić pozostałym masłem, obłożyć całymi truskawkami i zapiekać 7 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Skropić brandy i zapiekać jeszcze 3 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Czym jest Pstrąg zapiekany w truskawkach znaczenie w Słownik P .