Przepis na Pstrąg ze
SKŁADNIKI DO PSTRĄG ZE co to jest
Gotowanie Pstrąg ze szpinakiem i orzechami. Składniki do łyżek oliwy, 3 łyżki miodu, 2 ząbek.

Jak ugotować Pstrąg ze szpinakiem i orzechami

Definicja PSTRĄG ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI: Składniki •  4 pstrągi, sól
  
•  marynata: 8 łyżek oliwy, 3 łyżki miodu, 2 ząbek czosnku, tymianek lub
  
•  rozmaryn
  
•  500 gr świerzego szpinaku, 3 łyzki oliwy, 1 łyżka octu winnego, po 2
  
•  łyżeczki mielonej kolendry, kminku i orzechów, 1 duża cebula, sól,
  
•  biały pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Czosnek rozdrobnić i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Pstrągi posmarować marynatą i odstawić na parę godzin.
    
2.  Cebulę posiekać, smazyć aż zmięknie. Dodać grubo posiekany szpinak i przyprawy, dusić 3 minuty.
    
3.  Pstrągi po wyjęciu z marynaty usmażyć i podawać ze szpinakowym sosem.

Czym jest Pstrąg ze szpinakiem i znaczenie w Słownik P .