Jak ugotować Pstrąg ze szpinakiem i orzechami
Definicja PSTRĄG ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI: Składniki • 4 pstrągi, sól
• marynata: 8 łyżek oliwy, 3 łyżki miodu, 2 ząbek czosnku, tymianek lub
• rozmaryn
• 500 gr świerzego szpinaku, 3 łyzki oliwy, 1 łyżka octu winnego, po 2
• łyżeczki mielonej kolendry, kminku i orzechów, 1 duża cebula, sól,
• biały pieprz
Etapy przygotowania 1. Czosnek rozdrobnić i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Pstrągi posmarować marynatą i odstawić na parę godzin.
2. Cebulę posiekać, smazyć aż zmięknie. Dodać grubo posiekany szpinak i przyprawy, dusić 3 minuty.
3. Pstrągi po wyjęciu z marynaty usmażyć i podawać ze szpinakowym sosem.
Czym jest Pstrąg ze szpinakiem i znaczenie w Słownik P .