Jak ugotować Pstrągi nadziewane szpinakiem
Definicja PSTRĄGI NADZIEWANE SZPINAKIEM: Przygotowanie: 15 min.
Smażenie: 15 min.
Trudność: łatwe
Składniki na 4 porcje
• 4 wypatroszone pstragi • wi?zka szpinaku • 1 średnia cebula • 8 długich pasków wędzonego boczku • olej • sok z 1/2 cytryny • 2 łyzki masła • sól, pieprz
Etapy przygotowania
1. Cebulke drobno posiekać. Wrzucic na roztopione na patelni masło, przesmazyc na szklisto. 2. Szpinak umyć, osuszyć. Całe li?cie dodać na patelnię do cebuli + sól i pieprz. Krótko obsmażyć. 3. Szpinak włożyc do wnetrza pstr?gów, cał? rybe owinąc paskami boczku i spi?ć. Polać olejem, popieprzyć, skropic sokiem z cytryny. 4. Grillować (czas zależy od wielkości ryby)
Czym jest Pstrągi nadziewane szpinakiem znaczenie w Słownik P .