Przepis na Pstrągi w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄGI W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrągi w sosie winogronowym i migdałach. Składniki do jasnych winogron 1/2 szklanki.

Jak ugotować Pstrągi w sosie winogronowym i migdałach

Definicja PSTRĄGI W SOSIE WINOGRONOWYM I MIGDAŁACH: Składniki 4 pstrągi 4 łyżki soku z cytryny 20 dag jasnych winogron 1/2 szklanki bulionu z kostki 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki 5 dag płatków migdałowych 4 łyżki masła sól, pieprz  Sposób wykonania Ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mace. Winogrona obrać, przepołowić. Masło roztopić na patelni, włożyć ryby. Smażyć po ok. 8 minut z każdej strony. Wyjąć, trzymać w cieple. Na tym samym tłuszczu smażyć winogrona i płatki migdałowe przez ok. 2-3 minuty. Bulion, wino i śmietanę zagotować. Dodać winogrona z płatkami, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryby podawać polanę sosem, z gotowanymi ziemniakami. 

Czym jest Pstrągi w sosie winogronowym znaczenie w Słownik P .