Przepis na Ptysie dla
SKŁADNIKI DO PTYSIE DLA co to jest
Gotowanie Ptysie dla alergika (bez glutenu). Składniki do lub masła roślinnego- jeśli dziecko jest.

Jak ugotować Ptysie dla alergika (bez glutenu)

Definicja PTYSIE DLA ALERGIKA (BEZ GLUTENU): Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 5 dag masła (lub masła roślinnego
- jeśli dziecko jest uczulone na białko mleka krowiego)
- pół szklanki wody (125 ml)
- szklanka mąki ryżowej lub kleiku ryżowego (ok. 10 dag)
- 2 jajka (niestety
- bez jajek ciasta nie da się zrobić. Dla dzieci uczulonych na jajka ptysie się nie nadają.)
- szczypta soli
- olej do natłuszczenia blachy lub papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

Ciasto przygotuj tak samo jak ciasto na zwykłe ptysie. Do nadziewania wybierz farsz, na który dziecko nie jest uczulone (np. jabłkowy) albo zmodyfikuj któryś z zaproponowanych przepisów, np. nie dodając twarożku.

Czym jest Ptysie dla alergika (bez znaczenie w Słownik P .