Przepis na Ptysie na słodko z
SKŁADNIKI DO PTYSIE NA SŁODKO co to jest
Gotowanie Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym. Składniki do łyżek cukru- na wierzch ptysiów.

Jak ugotować Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym

Definicja PTYSIE NA SŁODKO Z NADZIENIEM JABŁKOWYM: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 1 kg jabłek
- 5 łyżek cukru
- na wierzch ptysiów - cukier puder lub polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

Jabłka upiecz w piekarniku, a potem przetrzyj przez sito. Jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie, włóż je do rondelka i gotuj na małym ogniu, aż uzyska właściwą konsystencję. Dodaj cukier, wymieszaj. Nadziewaj ptysie, gdy masa ostygnie. Do farszu jabłkowego możesz dodać trochę serka homogenizowanego albo bitej śmietany. W sezonie możesz zaś włożyć do środka ptysiów wymieszane z cukrem pudrem owoce jagodowe.

Czym jest Ptysie na słodko z nadzieniem znaczenie w Słownik P .