Przepis na Ptysie na słodko z
SKŁADNIKI DO PTYSIE NA SŁODKO co to jest
Gotowanie Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej. Składniki do mrożonych owoców jagodowych.

Jak ugotować Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej

Definicja PTYSIE NA SŁODKO Z NADZIENIEM Z PIANKI OWOCOWEJ: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- szklanka mrożonych owoców jagodowych: truskawek
- poziomek
- czarnych jagód (w sezonie świeżych)
- białko
- szklanka cukru pudru
- na wierzch ptysiów - cukier puder

Sposób przyrządzania:

Gdy owoce się rozmrożą, odlej sok, ewentualnie osusz je na papierowym ręczniku. Ubij na sztywno pianę (białko w musie będzie surowe, więc nie zapomnij umyć skorupki wodą z mydłem i sparzyć). Nie przerywając ubijania, dodawaj stopniowo cukier, a potem owoce. Kiedy mus osiągnie konsystencję sztywnej piany, jest gotowy.

Czym jest Ptysie na słodko z nadzieniem znaczenie w Słownik P .