Przepis na PTYSIE Z KREMEM
SKŁADNIKI DO PTYSIE Z KREMEM co to jest
Gotowanie PTYSIE Z KREMEM TIRAMISU. Składniki do torebka cukru waniliowego- 125 g mąki- 3 jajka.

Jak ugotować PTYSIE Z KREMEM TIRAMISU

Definicja PTYSIE Z KREMEM TIRAMISU: Składniki ciasto: - 50 g masła
- szczypat soli
- 1 torebka cukru waniliowego
- 125 g mąki
- 3 jajka krem: - 250 sera 3-krotnie mielonego
- 1/4 l śmietany 36%
- 125 ml mocnej kawy
- 2 torebki cukru waniliowego
- cukier puder do posypania Sposób wykonania Najpierw robimy ciasto ptysiowe: 1. Gotujemy 1/8 l wody z masłem, solą i cukrem waniliowym.
2. Gdy się zagotuje dodajemy makę i mieszamy tak długo, dopóki ciasto nie będzie odchodzić od garnka i nie będzie zostawiało na dnie białego osadu. Przestudzić.
3. Następnie wbijamy jajka i mieszamy.
4. Ciastem napełniamy szpryckę (strzykawkę) do ciast i na blachę wyłożoną papierem wyciskamy ptysie wielkości sporego orzecha włoskiego.
5. Pieczemy w 220 stopniach ok. 20 minut starając się nie otwierać piecyka.
6. Od razu po wyjęciu ptysie rozcinamy nozyczkami i rozchylamy, żeby ostygły. Krem tiramisu: 1. Śmietanę ubijamy na sztywno.
2. Ser miksujemy z cukrem waniliowym i kawą. Dodajemy bitą smiatanę i mieszamy by powstał krem. 3. Krem nakładamy do strzykawki i napełniamy ptysie. Górną połowę ptysiów posypujemy cukrem pudrem.

Czym jest PTYSIE Z KREMEM TIRAMISU znaczenie w Słownik P .