Przepis na Puchar truskawkowo
SKŁADNIKI DO PUCHAR co to jest
Gotowanie Puchar truskawkowo- czekoladowy. Składniki do truskawkowego przecieru szklanka śmietany.

Jak ugotować Puchar truskawkowo- czekoladowy

Definicja PUCHAR TRUSKAWKOWO- CZEKOLADOWY: Produkty: Krem truskawkowy
1/2 szklanki truskawkowego przecieru
szklanka śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru
kieliszek rumu
łyżeczka zagęstnika do śmietany

Krem cytrynowy
2 cytryny
szklanka śmietanki
3/4 szklanki cukru
5 jajek
2 łyżeczki zagęstnika do śmietany

Do dekoracji
100 g truskawek
polewa czekoladowa Wykonanie:

Śmietanę ubić z 1/2 szklanki cukru i zagęstnikiem. Wymieszać z przecierem i rumem. Wstawić na 15 minut do lodówki. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru. Zagotować śmietankę Wlać cały czas ubijając na parze. Zdjąć z ognia. Ubijać, aż masa wystygnie. Z cytryny po uprzednim sparzeniu wycisnąć sok. Białka ubić z pozostałym cukrem. Razem z sokiem z cytryny i zagęstnikiem dodać do śmietanowo-żółtkowej masy. Delikatnie wymieszać. Wstawić na 15 minut do lodówki. Do pucharków rozłożyć w równych częściach oba kremy. Polać czekoladową polewą. Udekorować truskawkami.

Czym jest Puchar truskawkowo znaczenie w Słownik P .