Przepis na Puchar z szynką
SKŁADNIKI DO PUCHAR Z SZYNKĄ co to jest
Gotowanie Puchar z szynką Serrano. Składniki do 12 plasterków Jamon de Serrano • 2 łyżki porto • 1.

Jak ugotować Puchar z szynką Serrano

Definicja PUCHAR Z SZYNKĄ SERRANO: Przygotowanie: 20 min.


Składniki na 4 porcje

• 8-12 plasterków Jamon de Serrano • 2 łyżki porto • 1 łyżka octu balsamicznego • 2 łyżki oliwy • sól, pieprz kolorowy • 1 dojrzały melon • 1 gruszka • 1 kolba cykorii • ½ opakowania rukoli lub endywii
Etapy przygotowania

1. Jamon de Serrano to suszona, surowa szynka, robiona podobnie do prosciutto crudo, ale o nieco innym smaku i aromacie. Jest mocno pachnąca, słodkawo-słona, pyszna. 2. Melona przekrój na pół, wyjmij pestki. Specjalną łyżeczką wytnij kulki. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Zmieszaj gruszkę z kulkami melona. 3. Wymieszaj razem porto, sól i ocet balsamiczny, następnie dodaj oliwę i ubij razem. Cykorię pokrój w wąskie paski, wymieszaj z rukolą i sosem. 4. Cykorię z rukolą nałóż do przezroczystych miseczek, na wierzchu połóż kulki melona z gruszką, ułóż dekoracyjnie plasterki szynki zwinięte w kwiatki.

Czym jest Puchar z szynką Serrano znaczenie w Słownik P .