Przepis na Puchate ciasto
SKŁADNIKI DO PUCHATE CIASTO co to jest
Gotowanie Puchate ciasto śmietanowo-owocowe. Składniki do białej żelatyny, 150 gr tłustego sera.

Jak ugotować Puchate ciasto śmietanowo-owocowe

Definicja PUCHATE CIASTO ŚMIETANOWO-OWOCOWE: Składniki 1 duża puszka brzoskwiń, 4 listki białej żelatyny, 150 gr tłustego sera białego, 2 torebki cukru waniliowego, 2 łyż. cukru, 2 kubeczki słodkiej kremówki po 200 g., biszkopty szampańskie, 100 ml. likieru owocowego. Sposób wykonania Osączyć brzoskwinie. Odmierzyć 12 łyżek syropu z brzoskwiń. Namoczyć żelatynę w wodzie,odcisnąć, włożyć do odmierzonego syropu-rozpuścić powoli ogrzewając. Utrzeć ser z 6 łyżkami syropu,cukrem waniliowym i cukrem. Dodać żelatynę,dokładnie wymieszać. Lekko ubić 1 kubeczek śmietanki i dodać do masy. 4-5 połówek brzoskwiń pokroić w kostkę i też dodać do masy serowej. Wstawić do lodówki. Pergaminem lub folią aluminiową wyłożyć dużą keksówkę. Na spód włożyć warstwę biszkoptów,spryskać połową likieru. Nałożyć masę serową i przykryć z wierzchu resztą biszkoptów-skropić pozostałym likierem.
Przykryć folią i wstawić do lodówki na noc. Na następny dzień ubić pozostałą śmietankę. Wyjąć ciasto na tacę i posmarować bitą śmietanką.Odłożone brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki-ułożyć z nich wachlarzyki na wierzchu ciasta.
Przybrać rozetami bitej śmietanki.  

Czym jest Puchate ciasto śmietanowo znaczenie w Słownik P .