Przepis na Puchero - danie
SKŁADNIKI DO PUCHERO - DANIE co to jest
Gotowanie Puchero - danie argentyńskie z trzech rodzajów mięs i warzyw. Składniki do cielęca- 5.

Jak ugotować Puchero - danie argentyńskie z trzech rodzajów mięs i warzyw

Definicja PUCHERO - DANIE ARGENTYŃSKIE Z TRZECH RODZAJÓW MIĘS I WARZYW: - 1 kg wołowiny
- 1/2 kury rosołowej
- 1 giczka cielęca
- 5 marchewek
- 5 patatów (słodkich ziemniaków)
- 5 zwykłych ziemniaków
- 5 młodych kolb kukurydzy
- 3 cebule
- 3 pomidory
- 5 plastrów dyni
- 30 dag surowego boczku

Do rozgrzanego garnka wrzuć pokrojony w duże kawałki boczek. Przesmaż, aby wytopić tłuszcz. Dorzuć wołowinę pokrojoną w duż? kostkę, giczkę por?baną na 4 czę?ci oraz pół kury. Wlej wodę do połowy garnka. Posól. Gotuj pod przykryciem około półtorej godziny. Po 45 minutach dodaj obrane marchewki, obrane pataty i ziemniaki, kukurydzę i obrane cebule. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i obrane pomidory oraz kawałki obranej dyni. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Mieszkańcy Argentyny jedz? oddzielnie mięso, rosół i warzywa - puchero jest pełnym daniem obiadowym.

Czym jest Puchero - danie argentyńskie znaczenie w Słownik P .