Przepis na Pudding owocowy
SKŁADNIKI DO PUDDING OWOCOWY co to jest
Gotowanie Pudding owocowy. Składniki do okrojoną skórką- 80 dag świeżych malin- jeżyn i czerwonych.

Jak ugotować Pudding owocowy

Definicja PUDDING OWOCOWY: 8 kromek czerstwego białego pieczywa tostowego z okrojoną skórką
- 80 dag świeżych malin
- jeżyn i czerwonych porzeczek
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki wody


Przygotuj szklaną miskę średniej wielkości. Z jednej kromki chleba wytnij kr?żek o średnicy dna miski, ułóż go na dnie. Pozostałe kromki pokrój na połówki, wyłóż nimi ?cianki naczynia. W dużym garnku powoli podgrzewaj owoce, cukier i wodę, delikatnie potrz?sając naczyniem, aż owoce puszcz? sok. Odlej do filiżanki 3 łyżki soku. Owoce i resztę soku wlej do miski wyłożonej chlebem. Przykryj tostami, przyci?nij talerzykiem i obci?ż. Wstaw na noc do lodówki. Aby pudding wyjąć, okrój go wąskim długim nożem przy samych ?ciankach miski. Odwróć miskę dnem do góry i ostrożnie zdejmij ją z deseru. Polej 3 łyżkami soku i od razu podawaj.

Czym jest Pudding owocowy znaczenie w Słownik P .