Przepis na Pudding rybny
SKŁADNIKI DO PUDDING RYBNY co to jest
Gotowanie Pudding rybny. Składniki do mintaj)- 300 ml śmietany kremówki- 5 łyżek masła- 2 jajka- 3.

Jak ugotować Pudding rybny

Definicja PUDDING RYBNY: - 75 dag filetów rybnych (dorsz
- morszczuk
- mintaj)
- 300 ml śmietany kremówki
- 5 łyżek masła
- 2 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 4 dag mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- sos worcester

Ryby zmiksuj z 200 ml śmietany. Stop i ostudĽ masło. Do masy rybnej dodaj żółtka, koperek, masło i m?kę ziemniaczaną, przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem worcester. Dodaj białka ubite na sztywną pianę, mas? napełnij formę nasmarowaną masłem i posypaną tart? bułką. Formę przykryj i wstaw do większego naczynia z wod?. Piecz 1,5 godziny w temp. 170°C. Pudding pozostaw w formie przez 5 minut, a następnie odwróć dnem do góry i wyjmij. Możesz udekorować gał?zką natki lub koperku.

Czym jest Pudding rybny znaczenie w Słownik P .