Przepis na Pudding węgierski
SKŁADNIKI DO PUDDING WĘGIERSKI co to jest
Gotowanie Pudding węgierski. Składniki do łyżki cukru70 g cukaty140 g cukru pudrutarta bułka1/4.

Jak ugotować Pudding węgierski

Definicja PUDDING WĘGIERSKI: 70 g mąki
6 jaj
70 g masła
skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki cukru
70 g cukaty
140 g cukru pudru
tarta bułka
1/4 litra mleka

Z mąki, masła i cukru zagnieść ciasto. Mleko zagotować, włożyć do niego ciasto i stale mieszając, ugotować na papkę. Po wystygnięciu dodać skórkę otart? z cytryny i posiekaną cukatę. Dodać mieszając pianę ubit? z białek i cukru pudru. Włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tart? bułką formy i gotować na parze 45 min.

Czym jest Pudding węgierski znaczenie w Słownik P .