Przepis na Pudding z łososia
SKŁADNIKI DO PUDDING Z ŁOSOSIA co to jest
Gotowanie Pudding z łososia. Składniki do 25 dag piure ziemniaczanego- 5 gał?zek koperku.

Jak ugotować Pudding z łososia

Definicja PUDDING Z ŁOSOSIA: - 1 średnia cebula
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 25 dag piure ziemniaczanego
- 5 gał?zek koperku (drobniutko posiekanych)
- 2 plastry wędzonego łososia
- 2 jajka
- 2 łyżki płynnej śmietany (30-proc.) Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Obierz i posiekaj cebulę, zeszklij ją na oleju słonecznikowym. Dodaj przestudzone piure ziemniaczane oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia. Drobniutko posiekaj wędzonego łososia, dodaj do masy ziemniaczanej. Ubij mikserem jajka i ?mietankę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj do przygotowanej masy, jeszcze raz starannie wymieszaj. Masę rozłóż w kokilkach wyłożonych pergaminem, piecz 20 minut. Odstaw do wystygnięcia i wyjmij z foremek.

Czym jest Pudding z łososia znaczenie w Słownik P .