Jak ugotować Pudding z żurawinami
Definicja PUDDING Z ŻURAWINAMI: 1/2 szkl. mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
1/8 kostki masła
3/4 szkl. cukru
1/2 łyżeczki soli
1 szkl. żurawin
1/2 szkl. orzechów (najlepiej laskowych)
2 szkl. zmiksowanych biszkoptów
SOS:
1/2 szkl. cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. wody
1/2 szkl. żurawin
1 łyżka masła Miksować kolejno składniki: mleko, wanilię, jajka, masło, cukier i szczyptę soli, miksując aż powstanie gładka masa. Dodać oczyszczone żurawiny i orzechy. Znów zmiksować. Wymieszać z biszkoptami. Przełożyć ciasto na wytłuszczoną blachę i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min.
Przygotować sos. Zmiksować wszystkie składniki. Przelać do garnka, doprowadzić do wrzenia, wci?ż mieszając i dodać masło.
Upieczony placek pokroić w kwadraty i polać ciepłym sosem.
Czym jest Pudding z żurawinami znaczenie w Słownik P .