Przepis na Pulpeciki
SKŁADNIKI DO PULPECIKI co to jest
Gotowanie Pulpeciki wieprzowe zapiekane. Składniki do średnie cebule bułka sucha do namoczenia.

Jak ugotować Pulpeciki wieprzowe zapiekane

Definicja PULPECIKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE: SKŁADNIKI: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego 3 średnie cebule bułka sucha do namoczenia ketchup 2 ząbki czosnku 1 jajko płatki owsiane - garść bułka tarta do panierki oliwa z oliwek można do dekoracji potrawy wykorzystać siekaną zieloną pietruszkę Przyprawy: pieprz sól papryka łagodna czerwona przyprawa do mięsa mielonego WYKONANIE: 1. Wrzątkiem zalewamy w misce bułkę i dociskamy innym naczyniem. Czekamy, aż całkowicie zmięknie i cedzimy na drobnym sitku, aby pozostało w niej jak najmniej wody. 2. Mięso wkładamy do dużej miski, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, odcedzoną bułkę. Mieszamy dokładnie widelcem lub dłońmi. Obraną i drobno posiekaną 1 cebulę szklimy na niewielkiej ilości oliwy, na sam koniec smażenia dodajemy czosnek. Mieszamy dokładnie z mięsem. Dodajemy garść płatków owsianych, które spulchnią przy smażeniu pulpeciki. 3. Formujemy małe pulpeciki (2- 3 łyżeczki mięsa mielonego każdy) i obtaczamy je w bułce tartej. 4. Smażymy je ze wszystkich stron na oliwie. 5. Pozostałe cebule kroimy w większe kawałki i smażymy na 7- 8 łyżkach oliwy z oliwek. Dodajemy ok. 100 ml wody i ketchup w takiej ilości, aby sos był treściwy i nabrał pełnego koloru. Mieszamy, aż powstanie jednolity sos. 6. Układamy usmażone pulpeciki w naczyniu żaroodpornym, zalewamy dno sosem. 7. Wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze ok. 100 stopni ok. 15- 20 min.

Czym jest Pulpeciki wieprzowe zapiekane znaczenie w Słownik P .