Przepis na Pulpeciki z
SKŁADNIKI DO PULPECIKI Z co to jest
Gotowanie Pulpeciki z kapustą włoską w sosie pomidorowym. Składniki do kg kapusta włoska - 1/2.

Jak ugotować Pulpeciki z kapustą włoską w sosie pomidorowym

Definicja PULPECIKI Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM: Składniki PULPECIKI mięso mielone drobiowe - 0,5 kg kapusta włoska - 1/2 średniej główki kasza manna - 1 szklanka jajka - 3 szt. Dodatki mąka bułka tarta sól pieprz olej SOS kostka rosołowa - 3 szt. koncentrat pomidorowy śmietana lub mąka do podbica bazylia pietruszka zielona  Sposób wykonania: Na początku pokroić drobno kapustę włoską i posypać solą, aby zmiękła. W międzyczasie zacząć przygotowywać sos w osobnym garnku na ok. 1,5 l wody z wszystkimi składnikami dodając do smaku bazylię i pokrojoną zieloną pietruszkę. Gdy już kapustka zmiękknie, to wymieszać mięso mielone z kapustą, kaszą manną i jajkami. Przyprawić do smaku. Następnie otoczyć w mące i bułce tartej oraz podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy już mamy gotowe pulpeciki (lekko zarumienione) wrzucamy je do sosu pomidorowego i przez ok. 10 - 15 min. dusimy w sosie na malutkim ogniu. Pulpeciki najepiej podawać z ryżem.

Czym jest Pulpeciki z kapustą włoską w znaczenie w Słownik P .