Przepis na Pulpety w sosie
SKŁADNIKI DO PULPETY W SOSIE co to jest
Gotowanie Pulpety w sosie curry. Składniki do pół szklanki zimnego bulionu warzywnego winiary - 3.

Jak ugotować Pulpety w sosie curry

Definicja PULPETY W SOSIE CURRY: Składniki: - 50 dag mielonej cielęciny
- jajo
- pół szklanki zimnego bulionu warzywnego winiary
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 szklanki wody
- łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu sos curry:
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżki mąki
- 2 niepełne szklanki wody z gotowania klopsików
- sól, pieprz Wykonanie: Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy winiary z zieloną sałatą Nastaw ryż lub kaszę. Do miski wsyp bułkę tartą i wlej zimny bulion. Całość wymieszaj, dodaj mięso, jajko, sól oraz pieprz i starannie wyrób masę mięsną. Zagotuj w garnku 2 szklanki lekko osolonej wody. Z masy mięsnej formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i kolejno wrzucaj je do wrzątku. Gotuj 5-6 minut na małym ogniu. W rondlu na rozgrzanym maśle podsmaż (1 minuta) curry, potem wsyp mąkę i - cały czas mieszając - smaż 2 minuty na niedużym ogniu. Wlej wodę po pulpetach i - nie przestając mieszać - zagotuj sos, przyprawiając go do smaku solą i pieprzem. Następnie włóż do niego pulpety i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 5 minut. W tym czasie przygotuj zieloną sałatę mieszaną.

Czym jest Pulpety w sosie curry znaczenie w Słownik P .