Przepis na Pulpety z
SKŁADNIKI DO PULPETY Z co to jest
Gotowanie Pulpety z cielęciny i kaszki manny. Składniki do warzyw, tj. 1/4 małej marchewki, 1/2.

Jak ugotować Pulpety z cielęciny i kaszki manny

Definicja PULPETY Z CIELĘCINY I KASZKI MANNY: (dla dziecka od 9 . miesiąca) Składniki:
* 50 g warzyw, tj. 1/4 małej marchewki, 1/2 małej pietruszki, 1/2 łyżeczki pokrojonego w kostkę selera
* 4 łyżeczki surowej mielonej cielęciny
* 2 łyżeczki kaszy manny
* 1/2 łyżeczki zielonej pietruszki
* 1/2 surowego żółtka
* 150 ml wody


Przygotowanie:
Mielimy cielęcinę i dodajemy żółtko (uprzednio sparzamy jajko) oraz drobno posiekaną pietruszkę wraz z kaszą manną. Po dokładnym wymieszaniu formujemy kotlety (3-4 sztuki). Warzywa po umyciu, obraniu i płukaniu kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do wrzącej wody, doprowadzając do wrzenia. Następnie wkładamy kotleciki i gotujemy pod przykryciem około 25-30 minut.

Czym jest Pulpety z cielęciny i kaszki znaczenie w Słownik P .