Przepis na Pulpety z dorsza
SKŁADNIKI DO PULPETY Z DORSZA co to jest
Gotowanie Pulpety z dorsza po amerykańsku. Składniki do skóry, 60 dag ugotowanych ziemniaków, 2.

Jak ugotować Pulpety z dorsza po amerykańsku

Definicja PULPETY Z DORSZA PO AMERYKAŃSKU: Składniki Przepis 50 dag filetów z dorsz bez skóry, 60 dag ugotowanych ziemniaków, 2 łyżki masła, 2 jajka, sól i pieprz do smaku, Tłuszcz do głębokiego smażenia. Filety umyć i osuszyć. Zmielić wraz z ziemniakami w maszynce do mięsa. Wymieszać ze stopionym masłem i roztrzepanymi jajkami. Wyrobić na gładką masę. Z masy formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. S mażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z frytkami , polane ketchupem lub innym zimnym sosem.

Czym jest Pulpety z dorsza po znaczenie w Słownik P .