Przepis na Pulpety z mięsa
SKŁADNIKI DO PULPETY Z MIĘSA co to jest
Gotowanie Pulpety z mięsa króliczego. Składniki do włoszczyzny, 3 łyżki bułki tartej, jedno białko.

Jak ugotować Pulpety z mięsa króliczego

Definicja PULPETY Z MIĘSA KRÓLICZEGO: Produkty: 15 dag mięsa króliczego, 15 dag włoszczyzny, 3 łyżki bułki tartej, jedno białko, 4 łyżki mleka, łyżeczka masła, posiekana natka pietruszki, sól Wykonanie: Mięso gotować 15 min we wrzącej osolonej wodzie (pól litra). Dodać włoszczyznę i gotować dalsze 25 min. Mięso wyjąć, dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, wymieszać z białkiem, namoczoną w mleku bułką tartą i natką pietruszki. Uformować małe pulpety, włożyć do gotującego się bulionu. Gdy wypłyną, wyjąć na talerz, obłożyć gotowanymi jarzynami, posypać wiórkami świeżego masła.

Czym jest Pulpety z mięsa króliczego znaczenie w Słownik P .