Przepis na Pulpety ziołowe z
SKŁADNIKI DO PULPETY ZIOŁOWE co to jest
Gotowanie Pulpety ziołowe z kurczaka. Składniki do jajo, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki mąki.

Jak ugotować Pulpety ziołowe z kurczaka

Definicja PULPETY ZIOŁOWE Z KURCZAKA: Składniki: 600 g mielonego mięsa z kurczaka, 1 jajo, 4 ząbki czosnku,
 
2 łyżki mąki ziemniaczanej, świeże zioła (natka pietruszki, koperek), 1 łyżka ziół suszonych, do wyboru: majeranek, tymianek, oregano, wywar do gotowania pulpetów (może być z kostki), sól, pieprz Sposób przyrządzania: Do mielonego mięsa wbijamy jajo, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, siekane świeże zioła i pozostałe przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtaczamy je w mące ziemniaczanej i wrzucamy do wrzącego wywaru. Gotujemy około 5 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Wywar po gotowaniu pulpetów może być świetną bazą do sosu pomidorowego lub koperkowego. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Czym jest Pulpety ziołowe z kurczaka znaczenie w Słownik P .