Przepis na Puree ziemniaczane
SKŁADNIKI DO PUREE co to jest
Gotowanie Puree ziemniaczane z czosnkiem. Składniki do kawałki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 główki.

Jak ugotować Puree ziemniaczane z czosnkiem

Definicja PUREE ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM: Składniki: 1 kg dużych ziemniaków pokrojonych na kawałki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 główki czosnku rozdzielone na ząbki i obrane 1 posiekana czerwona cebula 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 4 łyżki posiekanego szczypiorku sól i czarny pieprz
 
Sposób przygotowania: 1. Gotujemy ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie 15- 20 min. 2. W tym czasie, na średnim ogniu, rozgrzewamy oliwę w rondlu o grubym dnie. Wsypujemy czosnek i smażymy powoli 10-15 min, aż zmięknie i będzie zloty na brzegach. Wyjmujemy czosnek i odstawiamy. Na oliwę wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości 10 min. 3. Odcedzamy ziemniaki. Dodajemy czosnek, cebulę i oliwę. Rozgniatamy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy śmietanę, szczypiorek i przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy. 

Czym jest Puree ziemniaczane z czosnkiem znaczenie w Słownik P .