Przepis na Puszysty biszkopt
SKŁADNIKI DO PUSZYSTY BZKOPT co to jest
Gotowanie Puszysty biszkopt z morelami. Składniki do 3/4 lub pół szklanki cukru, -szklanka mąki.

Jak ugotować Puszysty biszkopt z morelami

Definicja PUSZYSTY BISZKOPT Z MORELAMI: (dla dziecka od 10 . miesiąca) Składniki:
-5 jajek,
-3/4 lub pół szklanki cukru,
-szklanka mąki,
-cukier waniliowy,
-pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia ( niekoniecznie),
-3/4 kg moreli lub pokrojonych w ósemki jabłek. Przygotowanie:
Morele umyj, wytrzyj i pokrój na ćwiartki. Umyj też jajka i oddziel żółtka od białek - uważaj, by ani odrobina żółtka nie dostała się do białek! Ubij białka na sztywną pianę, a następnie ciągle ubijając stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. Połącz żółtka z pianą, następnie powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylej masę do grubo wysmarowanej masłem tortownicy, ułóż na powierzchni ciasta morele i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni C. Kiedy poweirzchnia biszkoptu będzie złota, sprawdź patyczkiem, czy jest upieczony. UWAGA: Jeśli biszkopt będzie jadło niemowlę, nie dodawaj proszku do pieczenia. Takie ciasto można podawać maluchowi od 10 miesiąca życia.

Czym jest Puszysty biszkopt z morelami znaczenie w Słownik P .