Przepis na Puttu
SKŁADNIKI DO PUTTU co to jest
Gotowanie Puttu. Składniki do filiżanki mąki • woda • sól do smaku • 1 filiżanka wiórków kokosowych.

Jak ugotować Puttu

Definicja PUTTU: Przygotowanie: 25 min

Trudność: łatwe


Składniki

• 2 filiżanki mąki • woda • sól do smaku • 1 filiżanka wiórków kokosowych   • • • •
Etapy przygotowania

1. wsyp mąkę do dużego naczynia, do wody dodaj trochę soli do smaku, dodając wodę do mąki rób zacierki. 2. do specjalnej tuby wsyp połowę wiórków kokosowych, następnie wsyp gotowe zacierki i przykryj drugą warstwą wiórków. 3. dolną częśc naczynia do puttu napełnij wrzątkiem i ustaw na palniku, dołącz górną częśc wypełnioną zacierkami i wiórkami, gotuj na parze przez około 15 min. 4. podawaj gorące z masłem i cukrem

Czym jest Puttu znaczenie w Słownik P .