Przepis na Pyszny torcik
SKŁADNIKI DO PYSZNY TORCIK co to jest
Gotowanie Pyszny torcik truskawkowy. Składniki do 60 dkg świeżych truskawekopakowanie okr?głych.

Jak ugotować Pyszny torcik truskawkowy

Definicja PYSZNY TORCIK TRUSKAWKOWY: Składniki Przepis porcja na duż? tortownicę

50 - 60 dkg świeżych truskawek
opakowanie okr?głych biszkoptów
3 galaretki truskawkowe
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.

Dwie galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.  Można dodać mniej wody (3 szkl). Zostawić do ostudzenia.

Zimne mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia. Zmiksować. Kiedy zacznie tworzyć się pianka, dolewać, cały czas miksując, rozpuszczone ostudzone galaretki (2 sztuki).

Na biszkopty ostrożnie wylać zmiksowane mleko z galaretką (jeśli masy będzie za dużo, czę?ć można rozlać do salaterek).Wstawić do lodówki, aby masa zastygła.

Po zastygnięciu na masie ułożyć truskawki - jedna obok drugiej. Zalać je rozpuszczoną wcześniej i ostudzoną galaretką. Ponownie wstawić do lodówki, aby zastygło.

Kiedy galaretka zastygnie, ciasto jest gotowe. Wy?mienicie smakuje w upalne dni (i nie tylko). Pokrojone porcje można ozdobić kleksem bitej śmietany.

Czym jest Pyszny torcik truskawkowy znaczenie w Słownik P .