Przepis na Quiche Lorraine
SKŁADNIKI DO QUICHE LORRAINE co to jest
Gotowanie Quiche Lorraine. Składniki do lyzek wody 1/2 lyzeczki soli Na nadzienie: 200 g szynki 3.

Jak ugotować Quiche Lorraine

Definicja QUICHE LORRAINE: Składniki Na ciasto: 200 g maki 100 g masla 5 lyzek wody 1/2 lyzeczki soli Na nadzienie: 200 g szynki 3 cebule 3 jajka 250 ml smietany 125 g startego sera goudy sol, pieprz, peczek pietruszki lub szczypiorku Wykonanie Z maki, masla wody i soli zagniesc ciasto, zawinac w folie i wstawic do lodowki na 2 godziny. Cebule i szynke pokroic w kostke. Cebule przyrumienic na patelni na odrobinie masla. Jajka wymieszac ze smietana, dodac starty ser, szynke i cebule, przyprawic sola i pieprzem. Ciasto rozwalkowac, wylozyc nim forme o srednicy 26 cm tworzac 2 cm brzeg i zalac przygotowanym nadzieniem. Posypac pietrucha lub szczypiorkiem. Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.  

Czym jest Quiche Lorraine znaczenie w Słownik Q .