Przepis na Quiche z
SKŁADNIKI DO QUICHE Z co to jest
Gotowanie Quiche z kabaczkiem i wędzoną makrelą. Składniki do łyżeczki soli cebulowej (lub zwykłej.

Jak ugotować Quiche z kabaczkiem i wędzoną makrelą

Definicja QUICHE Z KABACZKIEM I WĘDZONĄ MAKRELĄ: Składniki Ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, pół łyżeczki soli cebulowej (lub zwykłej), masło do wysmarowania tortownicy (lub prodiża). Farsz: 20 dag wędzonej makreli, 20 dag kabaczka, 1 szklanka śmietany, 4 jajka, 4 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka przyprawy do ryb, pieprz, sól. Sposób wykonania Przygotować ciasto: Masło posiekać z maką i solą, dodać 3 łyżki wody, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 30 min. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tortownice (lub prodiż). Przygotować farsz: Mięso ryby oczyścić z ości, wymieszać z łyżeczką przyprawy do ryb. Kabaczek obrać i pokroić na kawałki. Smietanę zmiksować z jajkami, solą, pieprzem, natką.
Na cieście ułożyć rybę i kabaczek, zalać masa smietanowo- jajeczną. Piec co najmniej 30 min. Uwagi: Jeżeli chcecie, żeby masa jajeczna ładnie sie zapiekła i nie nasaczyła zbytnio ciasta wystarczy pol szklanki śmietany. Warto również posypać ciasto bułką tarta.

Czym jest Quiche z kabaczkiem i wędzoną znaczenie w Słownik Q .