Przepis na Ragout wieprzowe z
SKŁADNIKI DO RAGOUT WIEPRZOWE co to jest
Gotowanie Ragout wieprzowe z ziołami prowansalskimi i pieczarkami. Składniki do w grubą kostkę, 10.

Jak ugotować Ragout wieprzowe z ziołami prowansalskimi i pieczarkami

Definicja RAGOUT WIEPRZOWE Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I PIECZARKAMI: SKŁADNIKI: 80 dag karczku wieprzowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag boczku peklowanego pokrojonego w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 10 dag mix papryk, 10 dag przecieru pomidorowego, 50 ml oleju do smażenia, 200 ml bulionu, 100 ml czerwonego wina, zioła prowansalskie, papryka słodka, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kminek, sól. WYKONANIE: Pokrojony karczek posolić, popieprzyć, oprószyć papryką. W rondlu rozgrzać oliwę zesmażyć boczek, włożyć pokrojoną wieprzowinę i przysmażyć. Dodać czosnek cebulę, pieczarki, paprykę smażyć 10 minut, zalać bulionem i czerwonym winem. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Pamiętajmy, aby mięso miało bardziej wyrazisty prowansalski smak należy zamarynować je w ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

Czym jest Ragout wieprzowe z ziołami znaczenie w Słownik R .