Przepis na Ragout z krewetek
SKŁADNIKI DO RAGOUT Z co to jest
Gotowanie Ragout z krewetek i pieczarek na grzankach. Składniki do 100 ml smietany kremowki,sol.

Jak ugotować Ragout z krewetek i pieczarek na grzankach

Definicja RAGOUT Z KREWETEK I PIECZAREK NA GRZANKACH: 20 g masla,
1 mala cebulka,
20 g maki,
300 ml mleka,
100 ml smietany kremowki,
sol,
cayenne do smaku

podgrzac maslo i zeszklic cebulke drobno posiekana, dodac make, wymieszac i ostudzic powstala "kluske", zagotowac mleko, dodac do masy i lekko gotowac 15 - 20 minut az zgestnieje, przecedzic przez drobne sitko, dodac smietane, jeszcze raz zagotowac i jeszcze raz przecedzic, doprawic do smaku, ilosc smietanki mozna regulowac w zaleznosci od pozadanej konsystencji krewetki (male) mrozone lub ze sloiczka, puszki (jezeli mrozone, to trzeba je najpierw ugotowac) wrzucic do sosu dodac lekko usmazone na oleju pokrojone w plastry pieczarki i dodac posiekana pietruszke badz koperek, podawac na cieplo na talerzu ukladamy 1 kromke chleba tostowego podpieczonego w tosterze, polewamy to odpowiednia iloscia ragot, dekorujemy salata i kladziemy jeszcze jedna kromke chleba (przekrojana na 2 trojkaty) z boku talerza

Czym jest Ragout z krewetek i pieczarek znaczenie w Słownik R .