Przepis na RAVIOLI Z
SKŁADNIKI DO RAVIOLI Z co to jest
Gotowanie RAVIOLI Z ZIEMNIAKAMI, RUKWIĄ WODNĄ I SEREM. Składniki do obrane i posiekane 2- 3 duże.

Jak ugotować RAVIOLI Z ZIEMNIAKAMI, RUKWIĄ WODNĄ I SEREM

Definicja RAVIOLI Z ZIEMNIAKAMI, RUKWIĄ WODNĄ I SEREM: Składniki: 600 g ziemniaków 4 ząbki czosnku, obrane i posiekane 2- 3 duże garście rukwi wodnej (po usunięci łodyg), plus trochę do dekoracji 50 g masła 150 g sera (dwa rodzaje, np. Gorgonzola i Parmezan), plus trochę do dekoracji gałka muszkatołowa do smaku sól i świeżo mielony pieprz ok. ½ kg ciasta na ravioli trochę oliwy z oliwek extra virgin lub masła do dekoracji Przygotowanie: Obrane ziemniaki ugotuj w dobrze osolonej wodzie z czosnkiem do miękkości (nie mogą być zbyt twarde ani rozgotowane). Odcedź je i pozostaw je na 5 minut, aby odparowała z nich woda, (jeśli ziemniaki będą rozgotowane lub nie dokładnie odcedzone, nadzienie będzie zbyt mokre). Do schłodzonych ziemniaków dodaj masło i sery. Wymieszaj i zgnieć ziemniaki widelcem (niekonieczne na gładką masę), dodaj gałkę muszkatołową i dopraw do smaku. Na koniec dodaj rukiew wodną (część posiekaj drobno, resztę grubo). Kładź łyżeczką nadzienie na ciasto i formuj ravioli. Następnie gotuj w osolonej wodzie przez 3- 4 minuty, aż pierożki staną się miękkie. Danie udekoruj startym serem, kilkoma listkami rukwi wodnej, podawaj polane oliwą z oliwek lub stopionym masłem.

Czym jest RAVIOLI Z ZIEMNIAKAMI, RUKWIĄ znaczenie w Słownik R .