Przepis na Rawiolki
SKŁADNIKI DO RAWIOLKI co to jest
Gotowanie Rawiolki. Składniki do soli nadzienie:20 dag pieczarek2 cebule2 łyżki olejużółtko2 łyżki.

Jak ugotować Rawiolki

Definicja RAWIOLKI: ciasto:
2 szkl. mąki
jajko
2/3 szkl. wody
szczypta soli nadzienie:
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki oleju
żółtko
2 łyżki tartej bułki tartej
sól, pieprz Oczyszczone pieczarki i cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, wystudzić, dodać żółtko, tart? bułkę, przyprawić. Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, kieliszkiem wykroić małe krążki. Na każdym kr?żku kłaść porcję nadzienia, nakryć drugim krążkiem i starannie zlepić brzegi. Gotować kilka minut w osolonym wrz?tku.

Czym jest Rawiolki znaczenie w Słownik R .