Przepis na Risotto jarskie z
SKŁADNIKI DO ROTTO JARSKIE Z co to jest
Gotowanie Risotto jarskie z soczewicą. Składniki do zielona w puszce lub suszona, warzywa mrożone.

Jak ugotować Risotto jarskie z soczewicą

Definicja RISOTTO JARSKIE Z SOCZEWICĄ: Produkty: ryż parboiled - 1 szklanka, soczewica zielona w puszce lub suszona, warzywa mrożone (słupki), kostka bulionowa  i minikostki smakowe - np. papryczkowa lub czosnkowa, łyżka stołowa masła Wykonanie: Ryż płuczemy i zalewamy w garnku 2 szklankami wody. Dodajemy 1/2 paczki mrożonych warzyw, kostkę rosołową i bulionik smakowy i gotujemy wszystko przez 5 minut. Dodajemy odsączoną soczewicę z puszki i gotujemy 2 min. Dodajemy masło i całość zawijamy w ściereczkę, gazetę i koc. Danie jest gotowe już po godzinie.

Czym jest Risotto jarskie z soczewicą znaczenie w Słownik R .