Przepis na Risotto z grzybami
SKŁADNIKI DO ROTTO Z GRZYBAMI co to jest
Gotowanie Risotto z grzybami. Składniki do cebule15 dag mrożonych borowików / podgrzybków10 dag.

Jak ugotować Risotto z grzybami

Definicja RISOTTO Z GRZYBAMI: 35 dag ryżu arborio
200 g białego wytrawnego wina
2 cebule
15 dag mrożonych borowików / podgrzybków
10 dag kurek
3 dag suszonych pomidorów w oliwnej zalewie
pomidor
10 dag starego parmezanu
8 dag masła
5 łyżek oliwy
2,5 szkl. bulionu
czubata łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz Grzyby lekko rozmrozić, większe pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, suszone pomidory osączyć, pokroić w słupki, ze świeżego zdjąć skórkę, usunąć pestki. Rozgrzać oliwę i odrobinę masła, włożyć grzyby, połowę posiekanej cebuli i dusić, mieszając, aż będ? miękkie. Na reszcie masła zeszklić pozostał? cebulę, wsypać ryż i ci?gle mieszając, smażyć, aż ryż wchłonie tłuszcz. Wlać wino, potem porcjami gor?cy bulion. Często mieszać. Gdy będzie prawie miękki, dodać grzyby i cebulę, pomidory suszone i świeże, natkę, mieszając, dusić 5 min. Wymieszać risotto z parmezanem, doprawić solą i pieprzem.

Czym jest Risotto z grzybami znaczenie w Słownik R .