Przepis na Risotto z pikantną
SKŁADNIKI DO ROTTO Z PIKANTNĄ co to jest
Gotowanie Risotto z pikantną czekoladą. Składniki do szalotka, drobno posiekana 45 g masła 0,5.

Jak ugotować Risotto z pikantną czekoladą

Definicja RISOTTO Z PIKANTNĄ CZEKOLADĄ: SKŁADNIKI: 240 g ryżu do risotto Arborio 1 szalotka, drobno posiekana 45 g masła 0,5 kieliszka białego wytrawnego wina 1 litr bulionu 50 g sera mascarpone 50 g pasty z anchois starta skórka z jednej cytryny i jednej limonki 50 g kakao Przyprawy: chili, sól i pieprz WYKONANIE: Wymieszaj kakao z odrobiną wody – dodaj sól i chili. Na patelni delikatnie podsmaż na maśle szalotkę, dodaj ryż – wymieszaj. Wlej wino i poczekaj aż alkohol wyparuje. Gotuj ryż dalej, dodając od czasu do czasu bulionu. Dodaj sól i pieprz. Kiedy ryż stanie się przezroczysty, zdejmij naczynie z ognia. Dodaj pokrojony w kostkę ser mascarpone – wymieszaj dokładnie. Rozprowadź pastę anchois na talerzu, posyp startą skórką cytryny i lemonki. Połóż na to płaską warstwę risotto. Dekoruj uprzednio przygotowaną kakaową masą.

Czym jest Risotto z pikantną czekoladą znaczenie w Słownik R .