Przepis na Risotto z warzywami
SKŁADNIKI DO ROTTO Z WARZYWAMI co to jest
Gotowanie Risotto z warzywami. Składniki do białacebula czerwona500 ml bulionu warzywnego250 ml.

Jak ugotować Risotto z warzywami

Definicja RISOTTO Z WARZYWAMI: 30 dag ryżu
15 dag brokułów
3 pomidory
cebula biała
cebula czerwona
500 ml bulionu warzywnego
250 ml białego wytrawnego wina
olej
sól, pieprz Ryż opłukać, zalać bulionem i gotować na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Dolać wino, doprawić solą i pieprzem. Zagotować pod przykryciem. Wstawić na 25 min. do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika by napęczniał. Cebulę pokroić w piórka. Pomidory pokroić w grub? kostkę i z cebul? podsmażyć na oleju. Brokuły podzielić na różyczki i krótko obgotować. Warzywa wymieszać z ryżem, przyprawić

Czym jest Risotto z warzywami znaczenie w Słownik R .