Przepis na Rolada migdałowa
SKŁADNIKI DO ROLADA MIGDAŁOWA co to jest
Gotowanie Rolada migdałowa. Składniki do • szczypta soli • 5 łyżek mąki pszennej • 2 łyżki mąki.

Jak ugotować Rolada migdałowa

Definicja ROLADA MIGDAŁOWA: SKŁADNIKI: Ciasto: • 4 jajka • 12 dag cukru pudru • szczypta soli • 5 łyżek mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżka kawy rozpuszczalnej • łyżka kakao • łyżeczka proszku do pieczenia • cukier puder do posypania Krem i dekoracja: • 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki • 3 łyżki cukru pudru • opakowanie cukru waniliowego • 40 ml likieru migdałowego • łyżeczka żelatyny instant • 10 dag orzeszków pistacjowych WYKONANIE: 1. Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Białka ubić z solą, połączyć z żółtkami. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, kawę, kakao oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. 2. Ciasto wylać do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w temp. 180 stopni C. Placek zsunąć z blachy na posypaną cukrem pudrem ściereczkę, zwinąć. 3. Krem i dekoracja: śmietanę ubić z cukrem pudrem i waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Orzeszki pistacjowe posiekać. Śmietanę wymieszać z żelatyną, likierem i orzeszkami. 4. Ciasto rozwinąć, posmarować 2/3 kremu, zwinąć, posmarować resztą kremu. Włożyć do lodówki na 2 godziny.

Czym jest Rolada migdałowa znaczenie w Słownik R .