Przepis na Rolada z
SKŁADNIKI DO ROLADA Z co to jest
Gotowanie Rolada z aromatycznym nadzieniem. Składniki do pomarańczy30 dag selera naciowego1 szkl.

Jak ugotować Rolada z aromatycznym nadzieniem

Definicja ROLADA Z AROMATYCZNYM NADZIENIEM: 1 kg schabu bez kości
2 pomarańcze
½ szkl. soku z pomarańczy
30 dag selera naciowego
1 szkl. bulionu drobiowego
1 szkl. śmietany 18%
5 dag orzechów laskowych
sól, pieprz
1 ząbek czosnku Mięso naci?ć, rozłożyć na płat, lekko rozbić i natrzeć czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Oprószyć solą i pieprzem. Pomarańcze obrać, usunąć błonki, pokroić na kawałki. Seler drobno pokroić i wymieszać z pomarańczami. Wyłożyć na mięso. Zwinąć roladę, zwi?zać. Ułożyć w brytfance, wlać bulion i piec 1 h w temp. 200 st. C polewając sosem spod pieczeni. Sos z pieczenia wymieszać z sokiem pomarańczowym, dodać ?mietanę, podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekane orzechy. Pieczeń pokroić na plastry, polać

Czym jest Rolada z aromatycznym znaczenie w Słownik R .