Przepis na Roladki z kurczaka
SKŁADNIKI DO ROLADKI Z co to jest
Gotowanie Roladki z kurczaka nadziewane szczawiem. Składniki do ząbki czosnku- sól, pieprz.

Jak ugotować Roladki z kurczaka nadziewane szczawiem

Definicja ROLADKI Z KURCZAKA NADZIEWANE SZCZAWIEM: Składniki:
- 2 piersi z kurczaka (ok. 600 g)
- 1–2 ząbki czosnku
- sól, pieprz nadzienie:
- 100 g szczawiu
- 50 g tłustego twarogu
- surowe żółtko
- 2 łyżki posiekanych pestek dyni
- 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- po 1/4 szklanki bulionu i białego wytrawnego wina
- 2 łyżki gęstej śmietany Przygotowanie:
Umyte i osuszone piersi z kurczaka dzielimy na cztery porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy czosnkiem roztartym z solą i pieprzem i zostawiamy na 30 minut. Umyty szczaw wrzucamy na minutę na osolony wrzątek, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, osuszamy, siekamy. Twaróg ucieramy z surowym żółtkiem, pestkami dyni, estragonem, solą i pieprzem, mieszamy z posiekanym szczawiem. Filety rozkładamy na desce, smarujemy przygotowanym farszem, zwijamy w ruloniki, owijamy nicią lub spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. W rondlu topimy masło, przekładamy zrumienione roladki, podlewamy bulionem i winem, dusimy na małym ogniu ok. 30 minut. Pod koniec duszenia wlewamy rozkłóconą z pozostałą mąką śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy).

Czym jest Roladki z kurczaka nadziewane znaczenie w Słownik R .