Przepis na Rosół z bażanta
SKŁADNIKI DO ROSÓŁ Z BAŻANTA co to jest
Gotowanie Rosół z bażanta. Składniki do pietruszka, seler, por, listek białej kapusty, cebula.

Jak ugotować Rosół z bażanta

Definicja ROSÓŁ Z BAŻANTA: Składniki - bażant, - włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, listek białej kapusty, cebula), - sól,  przyprawa,     Wykonanie  Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na częsci, ułożyć w garnku z  zimną woda . Włożyć przekrojoną wzdłuż włoszczyznę oraz lekko przypaloną cebulę. Po wyklarowaniu osolić. Cebulę wyjąć po oddaniu wodzie smaku i koloru.  Gotować na małym ogniu bez przykrycia. Pod koniec gotowania doprawić delikatną przyprawą. Podawać z makaronem robionym wedle domowego przepisu.  Na goracy rosół w talerzu dodać posiekaną natkę pietruszki.

Czym jest Rosół z bażanta znaczenie w Słownik R .