Przepis na Rosół z mięsnymi
SKŁADNIKI DO ROSÓŁ Z MIĘSNYMI co to jest
Gotowanie Rosół z mięsnymi pierożkami. Składniki do kurczaka, wieprzowiny, krewetek)dymka25 dag.

Jak ugotować Rosół z mięsnymi pierożkami

Definicja ROSÓŁ Z MIĘSNYMI PIEROŻKAMI: 1 l esencjonalnego rosołu z kury
20 dag mięsa (np. kurczaka, wieprzowiny, krewetek)
dymka
25 dag mąki pszennej
2 jajka
łyżka oleju sojowego
2 łyżki sosu sojowego
łyżka mąki kukurydzianej
½ łyżeczki cukru
sól
1/4 łyżeczki białego pieprzu
natka pietruszki Dymkę drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć, drobno pokroić, wymieszać z dymką, olejem sojowym, sosem sojowym, m?ką kukurydzianą.  Doprawić cukrem, solą, pieprzem. M?kę pszenną wymieszać ze 150 ml wody, 2 jajkami i szczypt? soli. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto, owinąć wilgotną ?ciereczką, odstawić na 30 min. i cienko rozwałkować. Miseczką o średnicy 6 cm wykroić kółka ciasta, na każdym położyć porcję mięsnego farszu. Brzegi ciasta zwilżyć wod?, złożyć i ?cisnąć. Rosół zagotować. Do wrz?cego wrzucić pierożki i gotować na małym ogniu, ok. 5 min. Przed podaniem posypać naci?.

Czym jest Rosół z mięsnymi pierożkami znaczenie w Słownik R .