Jak ugotować Róże karnawałowe z wiśniowym oczkiem
Definicja RÓŻE KARNAWAŁOWE Z WIŚNIOWYM OCZKIEM: Składniki: 30 dag mąki, 6 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 5 łyżek śmietany, 2 łyżki masła, łyżka rumu. Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na godzinę wstawić do lodówki. Następnie ciasto cienko rozwałkować i wykrawać z niego krążki o średnicy 7, 5 i 4 cm. Każdy krążek naciąć na obwodzie w kilku miejscach. Następnie nakładać na siebie po trzy krążki – od największego do najmniejszego i przyciskać w środku palcem, aby się zlepiły.
Dodatkowo: konfitura z wiśni, cukier puder i tłuszcz do smażenia.
Gotowe róże smażyć w głębokim tłuszczu. Na koniec każde ciastko posypać cukrem pudrem i udekorować wisienką.
Czym jest Róże karnawałowe z wiśniowym znaczenie w Słownik R .