Przepis na Różowa kaszka
SKŁADNIKI DO RÓŻOWA KASZKA co to jest
Gotowanie Różowa kaszka. Składniki do łyżki manny- 2 czubate łyżki cukru- 20 dag miękkich owoców.

Jak ugotować Różowa kaszka

Definicja RÓŻOWA KASZKA: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 2 czubate łyżki manny
- 2 czubate łyżki cukru
- 20 dag miękkich owoców świeżych lub mrożonych (malin truskawek porzeczek żurawin)

Sposób przyrządzania:

Owoce wrzuć na sito, sparz wrzątkiem, przetrzyj do miseczki i wymieszaj z cukrem. Zagotuj w rondlu półtorej szklanki wody. Dodaj mannę rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody. Gotuj 10 min, od czasu do czasu mieszając. Odstaw z ognia i za pomocą miksera (końcówką do piany) wymieszaj z przecierem na puszystą, różową, masę.
Kaszkę można jeść na ciepło lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców lub z syropem owocowym.

Czym jest Różowa kaszka znaczenie w Słownik R .