Jak ugotować Różowa kaszka
Definicja RÓŻOWA KASZKA: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 2 czubate łyżki manny
- 2 czubate łyżki cukru
- 20 dag miękkich owoców świeżych lub mrożonych (malin truskawek porzeczek żurawin)
Sposób przyrządzania:
Owoce wrzuć na sito, sparz wrzątkiem, przetrzyj do miseczki i wymieszaj z cukrem. Zagotuj w rondlu półtorej szklanki wody. Dodaj mannę rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody. Gotuj 10 min, od czasu do czasu mieszając. Odstaw z ognia i za pomocą miksera (końcówką do piany) wymieszaj z przecierem na puszystą, różową, masę.
Kaszkę można jeść na ciepło lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców lub z syropem owocowym.
Czym jest Różowa kaszka znaczenie w Słownik R .