Przepis na Rulon z boczku w
SKŁADNIKI DO RULON Z BOCZKU W co to jest
Gotowanie Rulon z boczku w galarecie. Składniki do bez kości,5 dkg czerstwej bułki,10 dkg cienkich.

Jak ugotować Rulon z boczku w galarecie

Definicja RULON Z BOCZKU W GALARECIE: Składniki: 1 kg chudego boczku,
10 dkg wołowiny bez kości,
5 dkg czerstwej bułki,
10 dkg cienkich parówek, 2 żółtka,
jajko do omletu,
tłuszcz,
2 białka,
2 dkg żelatyny,
1 dkg koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
czosnek i sok z cytryny do smaku,
jajko gotowane,
pomidor i śliwki z octu do dekoracji.
Sposób przyrządzenia:
       
Boczek umyć, ściąć wierzchnią warstwę, wyrównać boki, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z okrawkami i mięsem wołowym, wymieszać z żółtkami, doprawić do smaku, rozłożyć na przygotowanym boczku. Jajko umyć, wybić ze skorupki, rozetrzeć trzepaczką, posolić, wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć powoli podważająć nożem boki, aby masa spływała na dno patelni. Usmażony omlet przełożyć na boczek, ułożyć obrane z osłonki parówki, zwinąć mięso w rulon, zwinąć nitką (jak baleron), polać tłuszczem i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Upieczony boczek pokrajaćna porcje, ułożyć na półmisku, udekorować. Sos odtłuścić, wymieszać z koncentratem pomidorowym i białkami, zagotować, dodać namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę, chwilę pogotować i doprawić, przecedzić przez lnianą ściereczkę, pozostawić do zastygnięcia. Tężejącą galaretą polać rulon.

Czym jest Rulon z boczku w galarecie znaczenie w Słownik R .