Przepis na Ruloniki ze
SKŁADNIKI DO RULONIKI ZE co to jest
Gotowanie Ruloniki ze szpinakiem. Składniki do    •  1/2 szklanki wody    •  szczypta soli    • .

Jak ugotować Ruloniki ze szpinakiem

Definicja RULONIKI ZE SZPINAKIEM: Składniki Ciasto
  
•  5 łyżek mąki
  
•  jajko
  
•  1/2 szklanki wody
  
•  szczypta soli
  
•  łyżka oliwy
   Farsz
  
•  1/2 opakowania mrożonego szpinaku
  
•  10 dag sera feta
  
•  1/2 czerwonej papryki
  
•  jajko
  
•  2 łyżki masła
  
•  gałka muszkatołowa, sól, pieprz
   Etapy przygotowania Ciasto
    
1.  Jajko roztrzep widelcem, dodaj po kolei wodę, mąkę, oliwę i sól.
    
2.  Trzepaczką dokładnie wymieszaj ciasto na gładką, jednolitą masę. Smaż na gorącej patelni cienkie naleśniki.
    
Farsz
    
1.  Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć pokrojoną paprykę, smaż ją ok. 15 min. Dodaj zamrożony szpinak i duś razem kolejne 15 min.
    
2.  Połącz masę z rozdrobniną fetą, wbij jajko, przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj.
    
  
    
3.  Farszem smaruj przygotowane naleśniki. Zwijaj je w ciasne ruloniki.
    
4.  Ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej roztopionym masłem (pozostała łyżka). Zapiecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Czym jest Ruloniki ze szpinakiem znaczenie w Słownik R .