Jak ugotować Rulony wołowe zbójnickie
Definicja RULONY WOŁOWE ZBÓJNICKIE: Składniki 1 kg wołowiny bez kości (zrazowej) 10 dag cienkiej kiełbasy czerstwa kajzerka 2 żółtka 2 cebule łyżka smalcu 10 dag słoniny czosnek musztarda sól, pieprz Wykonanie Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu i, gdy przestygnie, wymieszać z tartą bułką i żółtkami. Mięso pokroić na plastry, rozbić, natrzeć czosnkiem, posmarować musztardą, posolić, oprószyć pieprzem. Kiełbasę pokroić w słupki, a słoninę w paski. Na każdym kawałku mięsa rozsmarować nieco farszu, położyć kawałek kiełbasy oraz pasek słoniny. Zwinąć zrazy, spiąć, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą oraz z surówkami z warzyw.
Czym jest Rulony wołowe zbójnickie znaczenie w Słownik R .