Przepis na Ryba po indyjsku
SKŁADNIKI DO RYBA PO INDYJSKU co to jest
Gotowanie Ryba po indyjsku. Składniki do mintaj, dorsz) • 4 pomidory • 2 cebule • 4 spore ząbki.

Jak ugotować Ryba po indyjsku

Definicja RYBA PO INDYJSKU: Składniki

• 5-6 płatów mrożonych białej ryby (np. mintaj, dorsz) • 4 pomidory • 2 cebule • 4 spore ząbki czosnku • 1 kostka bulionu warzywnego • 4 łyżeczki curry (łagodnego) • sól, pieprz • olej do smażenia
Etapy przygotowania

1. Rybę rozmrozić, umyć i pokroić w paseczki. W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę bulionować i w tym wywarze gotować rybę, aż będzie miękka. 2. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, zeszklić na oleju. 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku. Doprawić solą i pieprzem, dodać curry. Poddusić razem. 4. Dodać gotowaną rybę i dusić jeszcze ok. 5 minut. Podawać z ryżem.

Czym jest Ryba po indyjsku znaczenie w Słownik R .