Przepis na Ryba smażona z
SKŁADNIKI DO RYBA SMAŻONA Z co to jest
Gotowanie Ryba smażona z imbirem. Składniki do soku z limonki- kawałek (5 cm) korzenia imbiru- 2.

Jak ugotować Ryba smażona z imbirem

Definicja RYBA SMAŻONA Z IMBIREM: Produkty: - otarta skórka z 1 limonki
- 3 łyżki soku z limonki
- kawałek (5 cm) korzenia imbiru
- 2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru
- 90 dag ryby o białym zwartym mięsie
- 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 1.5 łyżki oleju
- 1 pęczek dymki
- 200 ml bulionu z kurczaka lub warzyw Wykonanie: Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj skórkę i sok z limonki, starty imbir, wino lub sherry, sos sojowy i cukier. Rybę pokrój na kawałki o długości 2-3 cm, obsyp mąką kukurydzianą, w razie potrzeby strzepując jej nadmiar. Rozgrzej wok i wlej olej. Gdy tłuszcz zacznie dymić, wsyp do woka pokrojoną dymkę i smaż przez minutę. Następnie dodaj rybę i smaż przez kolejną minutę. Mieszając potrawę, uważaj, aby nie połamać kawałków ryby. Teraz wlej marynatę limonkowo-imbirową oraz bulion z kurczaka lub warzyw. Szybko zagotuj, zmniejsz ogień. Podgrzewaj, aż sos lekko zgęstnieje. Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

Czym jest Ryba smażona z imbirem znaczenie w Słownik R .